«Παγώνουν» για 75 ημέρες οι επιταγές

Ποιες επιχειρήσεις και επαγγελματίες αφορά η ρύθμιση

Παράταση 75 ημερών για επιταγές, μηδενικό ενοίκιο για Ιανουάριο-Φεβρουάριο σε κλειστές επιχειρήσεις και παράταση καταβολής ΦΠΑ ήταν μερικά από τα νέα μέτρα στήριξης του υπουργείου Οικονομικών, στη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή / Πηγή βίντεο: Αντ1

Για 75 ημέρες «παγώνουν» οι επιταγές, που λήγουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Η υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, θέτει σε εφαρμογή την παράταση βάσει συγκεκριμένων ΚΑΔ (Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας).

Παράταση 75 ημερών για την εξόφληση επιταγών

Έτσι, όσες επιταγές σφραγίστηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου, για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ και καταγράφουν μείωση τζίρου κατά 40% το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, θεωρούνται άκυρες.

Συγκεκριμένα η παράταση αφορά:

-              Επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

-             Επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορωνοϊού και εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του 40% για την περίοδο Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έτους 2019.

-             Επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν μετά την 1η.1.2020, με δραστηριότητα που εμπίπτει στις λίστες των ΚΑΔ.

Σύμφωνα με την απόφαση, από τις 12 έως τις 17 του μηνός οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν τα ακαθάριστα έσοδά τους για τους μήνεςΟκτώβριο έως Δεκέμβριο 2020 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top