Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα: Ποιο είναι το ωράριο 

Κοσμοσυρροή το Σάββατο – Ανοιχτά καταστήματα και την επόμενη Κυριακή  

Δείτε το video από το δελτίο ειδήσεων του Star το Σάββατο 23/1 για τη μεγάλη κίνηση στα καταστήματα   

Ανοιχτά μπορούν να είναι, προαιρετικά, σήμερα, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, σούπερ μάρκετ και  καταστήματα λιανεμπορίου, με τους επιχειρηματίες να προσδοκούν να συνεχιστεί η μεγάλη χθεσινή προσέλευση καταναλωτών, οι οποίοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την αργία του Σαββάτου αλλά και τις εκπτώσεις.  

Αγορά: Το άνοιγμα και οι εκπτώσεις έφεραν ουρές έξω από τα καταστήματα! 

Το ωράριο είναι επίσης προαιρετικό με δυνατότητα λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, αλλά το πρωί αρκετοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να ανοίγουν αργότερα ( από τις 11 π.μ.) σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων και τα όσα ίσχυαν στην προ - κορωνοϊού λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή (11 π.μ. έως 8 μ.μ).    

Σε ανάρτησή του ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter: 

«Σήμερα έκανα μία μεγάλη βόλτα στην αγορά στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. 'Απαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω...πάντως η χαρά στην αγορά ήταν σαν Γιορτές!».

 

Yπενθυμίζεται ότι όπως κάθε ημέρα υπάρχει  η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Πώς θα επισκέπτονται οι καταναλωτές τα καταστήματα

Ανοικτά τα καταστήματα και την επόμενη Κυριακή

Με ΦΕΚ  που δημοσιεύθηκε χθες παρατείνονται και επισήμως τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας  και την  επόμενη Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top