Άνοιγμα εστίασης: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Δραματική προειδοποίηση των επαγγελματιών για καταστροφή του κλάδου  

Τo λιανεμπόριο άνοιξε, όμως η εστίαση είναι στο «περίμενε». Οι επιχειρηματίες ζητούν βοήθεια, καθώς πλέον πολλά καταστήματα κινδυνεύουν με λουκέτο. 

Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα 

Όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η εστίαση σε κάθε περίπτωση μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ή ακόμη και τον Μάρτιο. Όμως με τα μέχρι τώρα στοιχεία δε θα αφορά το σύνολο του κλάδου, αλλά μόνο όσες επιχειρήσεις είναι αμιγώς εστιατόρια. Δε θα αφορά δηλαδή τα καφέ και τα μπαρ, ούτε όσα καταστήματα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας με καθήμενους.  

Βατόπουλος: Αν πάει καλά το λιανεμπόριο, ίσως ανοίξει μετά η εστίαση

Αυτό που προσδοκούν οι επιχειρηματίες είναι να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους και παρά το κρύο, καθώς όπως δηλώνουν, η διανομή και η παράδοση εκτός καταστήματος (delivery) δε φέρνουν την άνοιξη στα ταμεία. 

Τσίπρας για άνοιγμα αγοράς: 4 μέτρα για να μην είναι οριστικά τα λουκέτα

Όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Τάκης Διαμαντόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση «τρενάρει» το άνοιγμα της εστίασης καθώς στις εισηγήσεις τους οι λοιμωξιολόγοι λένε πως είναι επικίνδυνο για την ώρα. 

Την ίδια ώρα όμως το Υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ τις θερμάστρες,  ώστε να εφοδιαστούν όσοι ενδιαφέρονται και να μπορούν να λειτουργήσουν σε υπαίθριο χώρο. 

Σταϊκούρας στο Eurogroup: Καταλύτης οι μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη

Ο κ. Διαμαντόπουλος εξέφρασε την αγωνία του για τις δραματικές συνέπειες σε επαγγελματίες και εργαζόμενους, από μία διατήρηση του lockdown για αρκετό ακόμη διάστημα στην εστίαση. 

«Λέμε ας ανοίξει σιγά - σιγά η εστίαση σε ανοιχτούς χώρους, με θέρμανση από σόμπες και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα» τόνισε, δείχνοντας τον ανοιχτό χώρο που έχει το δικό του κατάστημα. 

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση είναι ότι λίγοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης θα μπορέσουν να ξαναβάλουν το κλειδί στην πόρτα και να ξανανοίξουν» προειδοποίησε.     

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top