Σε ρυθμούς Black Friday εν μέσω lockdown η αγορά

SOS από χιλιάδες έμπορους χωρίς e-shop

Προσφορές Black Friday

Σε ρυθμούς Black Friday έχει ήδη μπει η αγορά, αν και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω της καραντίνας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

H «Μαύρη Παρασκευή» φέτος πέφτει στις 27 Νοεμβρίου, ωστόσο με το lockdown να αναμένεται να κρατήσει και τον Δεκέμβριο, φέτος θα είναι πολύ διαφορετική, θα γίνει ηλεκτρονικά.

Κορωνοϊός: Mε αγορές click away θα ψωνίσουμε στις γιορτές

Ήδη, χιλιάδες καταστήματα έχουν βγάλει προσφορές Black Friday από την περασμένη Παρασκευή στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να συνεχιστούν και μετά τις 27 Νοεμβρίου, αφού ακολουθεί στις 30 Νοεμβρίου η Cyber Monday, η οποία αφορά εκπτώσεις και προσφορές μόνο στα e-shop.

Black Friday 2020: Έρχονται μεγάλες προσφορές – Τι να προσέξετε

Ωστόσο, χιλιάδες έμποροι, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκπέμπουν SOS, καθώς δε διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και έτσι θα μείνουν εκτός αγοράς.

2 εκατ. καταναλωτές σχεδιάζουν να αγοράσουν στη φετινή Black Friday

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 7% των επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο διαθέτουν e-shop.

Πόσα χαλάνε οι Έλληνες στη Black Friday

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες πραγματοποιούν αγορές τη Black Friday, οι οποίες ανέρχονται σε 280 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά μέσο όρο, ο κάθε καταναλωτής δαπανά 140 ευρώ.

Μεταφορά της Black Friday για Δεκέμβριο ζητούν οι έμποροι

Με τους Έλληνες να πραγματοποιούν χιλιάδες αγορές από γνωστούς κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου στο εξωτερικό, οι έμποροι απευθύνουν έκκληση στους Έλληνες καταναλωτές να στηρίξουν αυτή τη δύσκολη περίοδο το ελληνικό εμπόριο.

«Τη φετινή Black Friday, είναι σημαντικό να στηρίξουμε τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, για να στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο την ελληνική οικονομία» επισημαίνει – μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ – η Κατερίνα Φραϊδάκη, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top