Μιχαηλίδου: Για 482.000 διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τον Δεκέμβρη

Παράταση για όσους δεν πρόλαβαν να πάρουν το επίδομα γέννας 

Διπλασιάζεται τον μήνα Δεκέμβριο το ποσό ενίσχυσης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για 482.000 δικαιούχους, επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.     

Μιχαηλίδου: Μέτρα προστασίας για Covid-19 στους οίκους ευγηρίας

«Είναι ένα νομοσχέδιο που διπλασιάζει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όποιος είναι δικαιούχος, τον Δεκέμβριο θα πάρει διπλή δόση» τόνισε η κυρίας Μιχαηλίδου, η οποίο διευκρίνισε στη συνέχεια ότι θα υπάρξουν  13. 000 ωφελούμενοι από τις μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων και τα κέντρα πρόνοιας, που επίσης θα ενισχυθούν οικονομικά για να ανταπεξέλθουν στα αυστηρά πρωτόκολλα της πανδημίας.  

Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Ποιοι θα το πάρουν

Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα μπορούν να είναι πλέον και κακοποιημένες γυναίκες που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας. 

Για τις αλλαγές στις υιοθεσίες ανέφερε ότι αλλάζει η πρόβλεψη ότι εάν έχει κάποιος παιδί με νοητικό πρόβλημα,  δεν μπορεί να υιοθετήσει, ούτε να κάνει αναδοχή. «Ήταν μια απάνθρωπη ρύθμιση και για αυτό την αλλάζουμε με το νομοσχέδιο» σημείωσε η Υφυπουργός.    

Η κυρία Μιχαηλίδου ανακοίνωσε επίσης ότι για  όσα ζευγάρια  δεν πρόλαβαν να πάρουν το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ, δόθηκε παράταση. «Το κράτος είναι εδώ και το δίνει το επίδομα» συμπλήρωσε.   

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι θεσπίζεται ακατάσχετο και για όλα τα επιδόματα για παιδιά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top