Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Το 50% του ποσού δεν επιστρέφεται στο Δημόσιο

Tρία οικονομικά βοηθήματα καταβάλλονται ή δρομολογούνται μέσα στην εβδομάδα με στόχο την «αναχαίτιση» των συνεπειών του κορωνοϊού

Έως τις 30 Νοεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση, η νέα Επιστρεπτέα αφορά πληττόμενους βάσει στοιχείων τζίρου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ( με βάση ενεργό ΚΑΔ στις 5/11/2020), υπό την προϋπόθεση να μην έχουν μπει σε αδράνεια ή σε πτώχευση.

«Ανάσα» για τον κορωνοϊό με τρία οικονομικά βοηθήματα μέσα στην εβδομάδα  

Το 50% του ποσού δεν επιστρέφεται στο Δημόσιο, υπό τον όρο οι επιχειρήσεις με προσωπικό να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων έως τον Μάρτιο του 2021.

Το υπόλοιπο 50% προβλέπεται να επιστραφεί σε 40 δόσεις από 2022 έως 2025, με άτοκη περίοδο χάριτος έως Δεκέμβριο του 2021 και ετήσιο επιτόκιο 7,4% από το 2022.

Επιλέξιμες είναι και επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ. Αλλά και εταιρείες που ξεκίνησαν φέτος τη δραστηριότητά τους. Επίσης δικαιούχοι είναι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων.

Το κατώτατο όριο για την ενίσχυση είναι τα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενο και ταμειακή μηχανή
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top