Αναδρομικά: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για 190.000 συνταξιούχους

Ποιοι θα δουν μηνιαία αύξηση στις συντάξεις τους

Κουμπαράς γουρουνάκι

Μποναμάς έως 4.062 ευρώ έρχεται τον Δεκέμβριο για νέους και παλαιούς 190.000 συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, τον επόμενο μήνα θα γίνει η πληρωμή των αναδρομικών 16 μηνών (από 1/9/2019) έως 4.032 ευρώ, καθώς και οι αυξήσεις των νέων κύριων συντάξεων έως 252 ευρώ τον μήνα, λόγω των νέων ποσοστών αναπλήρωσης, όπως αυτά νομοθετήθηκαν με το νέο Ασφαλιστικό.

Θα αφορούν όσους συνταξιούχους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη, τόσο παλιούς όσο και νέους συνταξιούχους.

Αναδρομικά σε συντάξεις: Δεύτερος γύρος για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους

Οι νέοι συνταξιούχοι, όσοι δηλαδή παίρνουν σύνταξη με 30 και άνω έτη ασφάλισης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου), θα πάρουν ολόκληρη την αύξηση στην «τσέπη», ενώ όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν την αύξηση επάνω από το ποσό της προσωπικής τους διαφοράς.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι θα πάρουν την αύξηση με δύο τρόπους:

1.    Με μεγαλύτερη σύνταξη και χωρίς προσωπική διαφορά. Η αύξηση θα είναι πραγματική, καθώς θα ξεπεράσει το ποσό της προσωπικής διαφοράς και θα φανεί στην τσέπη.

Κοινωνικό μέρισμα: Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για την καταβολή του

2.    Με μεγαλύτερη σύνταξη, αλλά με μικρότερη προσωπική διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση η σύνταξη θα αυξηθεί μεν, αλλά αν η αύξηση δεν ξεπεράσει την προσωπική διαφορά, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο στην τσέπη, πλην όμως ένα τμήμα της προσωπικής διαφοράς που ήταν επικίνδυνο για περικοπές θα έχει μετατραπεί σε σύνταξη.

Η μέγιστη μηνιαία αύξηση θα ανέλθει στα 252 ευρώ (11,8%). Θα τη λάβουν οι συνταξιούχοι που «βγαίνουν» στη σύνταξη με συντάξιμες αποδοχές 3.500 ευρώ/μήνα και 40 έτη ασφάλισης.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις επικείμενες αυξήσεις στις συντάξεις, που δημοσιεύουν Τα Νέα:

Πίνακας αυξήσεις συντάξεις

Ο πίνακας με τις αυξήσεις στις συντάξεις με το νέο Ασφαλιστικό / Πηγή: Τα Νέα
 
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top