Πώς θα υπολογίζεται η αποζημίωση των 800 ευρώ  για την αναστολή σύμβασης  

Σημαντική αλλαγή και στο «κούρεμα» ενοικίων 

Μαζί με το Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης και την ειδική αποζημίωση, που αυξάνεται στα 800 ευρώ για το Νοέμβριο. Ο Γιώργος Παππούς εξήγησε στο κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star πώς ακριβώς υπολογίζεται αυτή η νέα αποζημίωση. 

Η βασική αλλαγή είναι ότι ενώ αυτοί οι άνθρωποι θα έπαιρναν 534 ευρώ, πλέον δικαιούνται 800 ευρώ. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι ότι η αποζημίωση αντιστοιχεί σε 30 ημέρες αναστολής, άρα όσο λιγότερες ημέρες σε καραντίνα τόσο μικρότερη η αποζημίωση.

Υπουργείο Εργασίας: Υποχρεωτικά στην «Εργάνη» οι αναστολές σύμβασης

Για παράδειγμα, εργαζόμενος στην εστίαση, που βρίσκεται σε αναστολή από την 1η του μήνα, δηλαδή πριν από την καραντίνα, θα πάρει ακέραιο το 800άρι. Ένας εμποροϋπάλληλος στη Θεσσαλονίκη, που μπήκε σε καραντίνα από τις 3 Νοεμβρίου, θα πάρει 747 ευρώ που αναλογούν στις 28 ημέρες αναστολής, ενώ ένας συνάδελφος του στην Αθήνα που μπαίνει από αύριο σε αναστολή, θα πάρει 640 ευρώ που αναλογούν στις 24 ημέρες αναστολής. 

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν γύρω στις 21 Δεκεμβρίου, μαζί με το Δώρο Χριστουγέννων, στο οποίο συμμετέχει το Κράτος για όσους μήνες ήταν οι εργαζόμενοι σε αναστολή. 

Σημαντική αλλαγή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι υποχρεώνονται σε "κούρεμα" των ενοικίων που εισπράττουν.

Με το παλιό σύστημα είχαν φοροέκπτωση στο 30% της ζημιάς, ενώ τώρα θα πάρουν στο χέρι το 50%. Έτσι, για ενοίκιο 1.000 ευρώ, που «κουρεύεται» κατά 400 ευρώ, θα πάρει πίσω 200 ευρώ, ενώ πριν είχε φοροέκπτωση 120 ευρώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top