Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα δοθεί

Σκέψεις να διευρυνθούν οι δικαιούχοι

Μπορεί ο καιρός ακόμα να είναι καλός και οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να είναι υψηλές, όμως από 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης και η κυβέρνηση κάνει όλες τις προετοιμασίες για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

Το συνολικό ύψος του επιδόματος που σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του χρόνου στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά θα φτάνει τα 84 εκατ. ευρώ. 

Πιο νωρίς το επίδομα θέρμανσης και «παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης 

Μάλιστα το κονδύλι αυτό προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. 

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στο Open Tv το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί προκαταβολικά στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχο των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν οι δικαιούχοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. 

Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε πως γίνονται σκέψεις να διευρυνθούν οι δικαιούχοι, καθώς, όπως είπε πέρσι λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου αρκετά νοικοκυριά γέμισαν πετρέλαιο τους καυστήρες τους. Ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση επί του θέματος. 

Σε κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα θέρμανσης ίσο με 250 ευρώ ανά κύρια καταοικία στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ στη Γεωγραφική Ζώνη Β, 110 ευρώ στη Ζώνη Γ και 80 ευρώ στη Ζώνη Δ. 

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 350 ευρώ και μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. 

Οι γεωγραφικές ζώνες προσδιορίζονται ως εξής:

  • ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας
  • ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής
  • ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου
  • ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.
     
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top