Πιο νωρίς το επίδομα θέρμανσης και «παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης 

Σκέψεις και για επιδότηση της χρήσης ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων 

Οι "πληγές" που άνοιξε η πανδημία του κορωνοϊού είναι βαθιές και η ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών παραμένει μεγάλη. Ένα από τα μέτρα στήριξης,  όπως ανέφερε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  είναι το επίδομα θέρμανσης.

Είναι ενδεικτικό ότι πέρα από τα 24 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ, που ήδη "τρέχουν", το υπουργείο Οικονομικών αφήνει ορθάνοικτο το "παράθυρο" για νέα μέτρα στήριξης. 

Ανάπτυξη 7,5% προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2021

Ένα τέτοιο μέτρο είναι η καταβολή επιδόματος θέρμανσης 84 εκατ. ως το τέλος του έτους, που ήταν προγραμματισμένο να πάει στις αρχές του 2021. Με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται στα 80 λεπτά, όταν πέρσι είχε ξεκινήσει πάνω από το 1 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η δυνατότητα επιδότησης και των ηλεκτρικών θερμαντικών μέσων ή του φυσικού αερίου, αν και τεχνικά φαντάζει δύσκολο το εγχείρημα. 

Προϋπολογισμός: Βαθιά ύφεση το 2020 αλλά εντυπωσιακό rebound το 2021

Το πόσο βαθιές είναι οι "πληγές" του κορωνοϊού αποτυπώνεται στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Φέτος υπολογίζεται ότι θα χαθούν σχεδόν 17 δισ. ευρώ από την οικονομία. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top