Κοντά στο ιστορικό χαμηλό το ελληνικό δεκαετές ομόλογο  

Προσεγγίζει το 0,94% 

Χρηματιστήριο δείκτες

Κάτω από το 1%, προσεγγίζοντας το ιστορικώς χαμηλό επίπεδο του 0,94%, διατηρείται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, ενώ στην υπόλοιπη ευρωζώνη καταγράφεται μικρή άνοδος των αποδόσεων μετά το ράλι των τελευταίων ημερών.

Κάτω και από το 1% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου!

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι αποδόσεις (κυρίως εκείνων των κρατικών τίτλων που είναι αρνητικές) έχουν πέσει τόσο χαμηλά, ώστε δύσκολα θα μπορούσαν να υποχωρήσουν περαιτέρω. 

Ήδη στην αγορά παρατηρείται μία έλλειψη ευαισθησίας των τιμών απέναντι σε γεγονότα που προκαλούν αβεβαιότητα στο διεθνές σκηνικό (όπως για παράδειγμα είδηση για την υγεία του Αμερικανού Προέδρου) τα οποία συνήθως στο παρελθόν οδηγούσαν σημαντικό όγκο κεφαλαίων στην αγορά των ομολόγων.

Σταϊκούρας για το 10ετές ομόλογο: Σημαντική επιτυχία στον στίβο των αγορών

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 331 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 146 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 0,97%, από 0,99% την Παρασκευή, έναντι -0,536% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,47% από 1,52% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top