Παράταση ενός μήνα για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση παίρνει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα» από τους πληττόμενους δανειολήπτες από τον κορωνοϊό. 

Πρόγραμμα «Γέφυρα» για επιδότηση δόσης: Ποιοι δικαιούνται συμμετοχή

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως και τις 31 Οκτωβρίου.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας το πόγρραμμα που παρέχει επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό ως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών, έχει πετύχει καθώς μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις.

Πήρε «φωτιά» το πρόγραμμα "Γέφυρα" για κρατική επιδότηση στα δάνεια

«Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις. Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου. Το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς νομούς στην Ελληνική Επικράτεια», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top