Παράταση ενός μήνα στην πληρωμή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Η οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown

Την παράταση της πρώτης πληρωμής για τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) κατά έναν μήνα προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, που δεν προλάβουν να πληρώσουν την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ τον μήνα Σεπτέμβριο, να πληρώσουν δύο μαζί δόσεις χωρίς κάποια επιβάρυνση τον μήνα Οκτώβριο, όπως έγινε και με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Αυτή είναι η σκέψη του υπουργείου Οικονομικών», είπε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον Σκάι.

Πέτσας: Στο χέρι μας να μην έρθει ένα νέο lockdown

Τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας και, όπως είπε ο ίδιος, η σχετική διάταξη θα νομοθετηθεί άμεσα.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες για τις πληγείσεις περιοχές, στις οποίες θα περιλαμβάνονται η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για 6 μήνες καθώς και άλλα μέτρα αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

Έρχεται παράταση για ΕΝΦΙΑ – Πότε αναρτώνται τα ειδοποιητήρια

Όσον αφορά το εάν είναι πιθανό ένα νέο lockdown και εάν το αντέχει η οικονομία, ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Η ελληνική οικονομία αντέχει. Χτίσαμε ταμειακά διαθέσιμα το προηγούμενο διάστημα. Με τα σημερινά δεδομένα είναι 37,7 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση βάζει πρώτη τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και έπεται η οικονομία».

Παράλληλα, τόνισε πως και φέτος, αλλά και το 2021, υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία σε όποιες παρεμβάσεις συνδέονται με την  υγειονομική κρίση.

Τέλος, είπε πως με τα σημερινά δεδομένα, το βασικό σενάριο για το 2020 είναι για ύφεση 8%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top