Εισφορά αλληλεγγύης: Το σχέδιο για μείωσή της κατά 50%

Από το 2021 σε εφαρμογή

Ψαλίδι κατά 50% στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση από το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το μέτρο αναμένεται να περιληφθεί στο πακέτο των φορο-ελαφρύνσεων που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το Σάββατο.

«Ψαλίδισμα» της εισφοράς αλληλεγγύης ανακοινώνει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης 

Αρχικά, το σχέδιο προέβλεπε τη μείωσή του από τα φετινά εισοδήματα, με στόχο την πλήρη κατάργησή της εντός της τετραετίας, ωστόσο η κρίση του κορωνοϊού έφερε τα πάνω – κάτω.

Οι πρώτοι που θα δουν τη μείωση της εισφοράς, μέσω της παρακράτησης φόρου στις μηνιαίες αποδοχές τους, είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Για τους υπόλοιπους φορολογουμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εισοδηματίες κ.λπ.) η κουρεμένη εισφορά θα φανεί στα εκκαθαριστικά των δηλώσεων του 2022. Με μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 50%, το 2021 ο μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα έχει όφελος 338 ευρώ. Στα ακόμα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, τα οφέλη διευρύνονται.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνει σήμερα πάνω από 2,3 εκατ. φορολογουμένους και επιβάλλεται με συντελεστές που ξεκινούν από 2,2% και φθάνουν κλιμακωτά το 10% για τους έχοντες υψηλά εισοδήματα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top