Μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών φέρνει η κυβέρνηση

«Μόλις κλείσει η παρένθεση του κορωνοϊού», είπε ο Σταϊκούρας

Μειώσεις φόρων και εισφορών με μόνιμο χαρακτήρα «μόλις κλείσει η παρένθεση» της πανδημίας του κορωνοϊού εξήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς για το εάν οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όταν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα ή θα υπάρξει κάλυψη του κόστους από το δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών είπε, μιλώντας στον Σκάι: «Η χώρα έχει εξασφαλισμένους πόρους ώστε να βοηθήσει και την οικονομία και την κοινωνία. Εάν χρειαστεί το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση».

Κορωνοϊός: 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα – Τον Δεκέμβριο η πρώτη

Όσον αφορά το εάν θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέες μειώσεις εισφορών και φορολαφρύνσεων τον Σεπτέμβρη, από τη ΔΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας είπε με νόημα: «Παρά την υγειονομική κρίση και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% υλοποιήθηκε, θα τη δουν οι πολίτες στα εκκαθαριστικά τους τον επόμενο μήνα, και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,9% υλοποιήθηκε, και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 24% υλοποιήθηκε».

Συνεχίζοντας, μίλησε για «παρένθεση με τον κορωνοϊο», η οποία μόλις κλείσει, «θα επιστρέψουμε σε μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών».

Όσον αφορά στο χρόνο εξόφλησης των αναδρομικών στους συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ για το εντεκάμηνο, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα καταβληθούν «το συντομότερο δυνατό, αφού προσδιοριστεί η περίμετρος», παραπέμποντας σε συνεννοήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας. Δοθέντος ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων του δημοσίου, ο κ. Σταϊκούρας δεν απάντησε σε ερώτηση εάν το υπουργείο θα περιμένει και την απόφαση του Ελεγκτικού για να καταβάλλει από κοινού σε συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τα αναδρομικά ή θα προχωρήσει σε πληρωμές σε δυο φάσεις.

Συντάξεις: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Για τον τουρισμό δήλωσε ότι θα περιμένουμε να ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ τις πρώτες εκτιμήσεις της για το β’ εξάμηνο κι αν χρειαστεί θα κάνουμε αναθεώρηση.  Όλα είναι στο τραπέζι να πάρουμε τις βέλτιστες επιλογές χρησιμοποιώντας τα τραπεζικά διαθέσιμα της χώρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top