Χιλιάδες αιτήματα για τα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου

Έχουν κάνει αίτηση πάνω από 5.700 επιχειρήσεις

Χρήματα

Βροχή πέφτουν τα αιτήματα από επιχειρήσεις για δάνειο από το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, για τα δάνεια, δηλαδή, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Πάνω από 5.700 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση, με τον προϋπολογισμό του ταμείου να αγγίζει ήδη τα όρια του, τα 3,5 δισ. ευρώ.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις αναμένεται να πάρουν τη μερίδα του λέοντος της διαθέσιμης ρευστότητας, καθώς τα δάνεια για τα οποία έχουν υποβάλει αίτημα ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων, που έχουν υποβάλλει αίτηση, θα μοιραστούν το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ.

Πώς θα ρυθμίσετε το δάνειο της πρώτης κατοικίας σας

Από την κατανομή των δανείων προκύπτει ότι ο μέσος όρος των δανείων για τις μεγάλες επιχειρήσεις προσεγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ στις 300.000 ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος όρος του δανείου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ήδη, στο υπουργείο Ανάπτυξης μελετούν ήδη τη δεύτερη φάση του προγράμματος για την παροχή πρόσθετης κρατικής εγγύησης 1 δισ. ευρώ που θα κινητοποιήσει πόρους 3,3 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας θα «τρέξει» από τον Σεπτέμβριο.

Στόχος είναι η κατανομή στη νέα φάση να γίνει υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι πολυάριθμες σε σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα μας και οι οποίες, όπως διαπιστώνεται, έχουν αυξημένες ανάγκες ρευστότητας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top