Κορωνοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων παρατείνει την τηλεργασία

Παρατάθηκε η δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα έως 30 Σεπτεμβρίου

Για δύο μήνες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται η δυνατότητα των εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα να εφαρμόζουν την τηλεργασία, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας.

Όπως προβλέπει, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία, που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την έναρξη της πανδημίας, στα μέσα Μαρτίου, και η οποία παρατείνεται μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2020.

Αναστολή συμβάσεων: Τι θα ισχύσει τον Αύγουστο

Οι εργοδότες που, έως τις 30/9/2020, θα καθορίσουν με απόφασή τους ότι η εργασία κάποιου θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας υποχρεούνται να υποβάλουν, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα από την εφαρμογή του μέτρου, το ειδικό έντυπο που απαιτείται στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». 

Δημόσιο: Επαναφορά κλιμακωτού ωραρίου και τηλεργασίας ζητά ο Θεοδωρικάκος! 

Εξάλλου, την επιστροφή της τηλεργασίας και του κυλιόμενου ωραρίου για τους εργαζoμένους στο Δημόσιο και τους δήμους, λόγω κορωνοϊού, προανήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην προηγούμενη εφαρμογή του μέτρου, δινόταν η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να να προσέρχονται στην εργασία τους από τις 7 π.μ. έως και τις 9 π.μ. με αντίστοιχη διακύμανση στην ώρα αποχώρησης, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top