Αναστολή συμβάσεων: Τι θα ισχύσει τον Αύγουστο

Ποιους κλάδους αφορά

Χρήματα

Σε αναστολή συμβάσεων εργασίας και κατά τον Αύγουστο μπορούν να προχωρούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του επισιτισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού, λόγω της παρατεταμένης πτώσης του τζίρου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αλλά και της πιθανότητας λήψης νέων συμπληρωματικών μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Η απόφαση ελήφθη από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Είχε προηγηθεί τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη, με την οποία παρέχεται η αντίστοιχη δυνατότητα σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών έως και 31 Σεπτεμβρίου.

50,1 εκατ. ευρώ στους τελευταίους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής

Πλέον, με τη νέα παρέμβαση, και οι εργοδότες που ανήκουν στους κλάδους επισιτισμού, πολιτισμού και αθλητισμού και πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, μπορούν να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή ή να θέσουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, κατ’ ανώτατο χρονικό διάστημα 30 ημερών και πάντως όχι πέραν της 31ης Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας θα τεθούν σε αναστολή είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, που για 30 ημέρες ανέρχεται σε 534 ευρώ.

Προσοχή. Οι αιτήσεις για αναστολές συμβάσεων μόνο για τους εργαζομένους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί αίτηση για τον Ιούνιο θα διαρκέσουν μεταξύ 5 και 7 Αυγούστου. Αντίστοιχα, για τον Ιούλιο και για τους κλάδους  τουρισμού - μεταφορών - πολιτισμού - αθλητισμού, καθώς και για τις επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, οι αιτήσεις ξεκινούν στις 10 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως τις 25 του ίδιου μήνα. Αναμένεται αντίστοιχη ανακοίνωση και για τους κλάδους που προστέθηκαν τώρα. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top