Πρώτη κατοικία: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων

Ποια είναι η διαδικασία των αιτήσεων

Επιδότηση δανείου

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ανοίγει, όπως όλα δείχνουν, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέσω της οποίας οι «πράσινοι» και «κόκκινοι» δανειολήπτες, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την 1επιδότηση των δόσεων των δανείων τους με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.

Ήδη, στην πλατφόρμα έχουν αρχίσει να φορτώνονται τα δεδομένα για τους δανειολήπτες από τις τράπεζες, την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ.

Eπιδότηση έως 600 ευρώ για «κόκκινα» και «πράσινα» στεγαστικά δάνεια!

Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Τaxisnet και το σύστημα αυτόματα θα αντλεί όλα τα δεδομένα για το εισόδημα και την περιουσία τους ώστε να προκύπτει αν είναι δικαιούχοι ή μη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δανειολήπτης θα καλείται να συμπληρώσει μόνο ποια είναι η πρώτη του κατοικία, η οποία είναι προσημειωμένη για το δάνειό του καθώς δεν είναι σε γνώση ούτε της εφορίας ούτε της τράπεζας και τα στοιχεία των συνδεδεμένων προσώπων/προστατευόμενων μελών.

Στη  συνέχεια θα γίνεται έλεγχος και διασταύρωση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο δανειολήπτης πληροί τα κριτήρια και μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα - γέφυρα. Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος ο δανειολήπτης θα ενημερώνεται εάν είναι επιλέξιμος.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν επιλεγεί οι δανειολήπτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης των μηνιαίων δόσεων δανείων με εγγύηση την πρώτη κατοικία.

Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν στα τέλη Οκτωβρίου και θα εκτείνονται έως τον Ιούνιο του 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top