Ποια κτίρια από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού δε θα κατεδαφιστούν   

Θα ανακαινιστούν για να θυμίζουν τις ημέρες δόξας της Ολυμπιακής 

Από τα συνολικά 900 κτίρια που υπάρχουν στην έκταση του Ελληνικού, κάποια θα γλιτώσουν από τις μπουλντόζες της κατεδάφισης. Θα ανακαινιστούν για να θυμίζουν την εποχή που το παλιό αεροδρόμιο γνώρισε δόξα, πολυτέλεια και  χλιδή.   

Ελληνικό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των εργασιών

Συγκεκριμένα από την κατεδάφιση θα γλιτώσουν όσα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί μνημεία νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς. Όπως το κεντρικό κτίριο του πρώην αεροδρομίου,  έργο του κορυφαίου Φινλανδού αρχιτέκτονα Άρη Σάαρινεν. 

Άποψη της έκτασης του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού με τα κτίρια  

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Το Ελληνικό αλλάζει,  όμως η ιστορία του, έχει μνήμες βαθιές. Το αεροδρόμιο γνώρισε μεγάλες δόξες

ΝΔ: Fake News από ΣΥΡΙΖΑ για τις μπουλντόζες στο Ελληνικό και το κόστος

Χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’30.   Για περισσότερα από 60 χρόνια μέχρι το Μάρτιο του 2001,  ο πρώην Κρατικός Αερολιμένας  ήταν το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας   Στους τερματικούς σταθμούς του έφταναν δασημότητες από όλο τον κόσμο. Βασιλιάδες και πριγκίπισσες, γόηδες του σινεμά και ενζενί της τηλεόρασης περπάτησαν στους διαδρόμους του.

ΣΥΡΙΖΑ- Ελληνικό: Δε φέρνουν την ανάπτυξη κατεδαφίσεις και χιλιάδες ψέμματα

ΣΤΟΛΕΣ COCO  CHANEL, ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Το 1957 ο Ωνάσης δημιούργησε την Ολυμπιακή. Η  Ελλάδα μπήκε δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με ένα αεροδρόμιο κόσμημα για τα δεδομένα της εποχής.   

Ο πολυμήχανος Έλληνας κροίσος δεν άφησε τίποτα στην τύχη του. Έτσι όσοι ταξίδευαν με την Ολυμπιακή απολάμβαναν πλουσιοπάροχες υπηρεσίες καμπίνας. 

Οι αεροσυνοδοί φορούσαν στολές, που είχαν δημιουργήσει διάσημοι σχεδιαστές όπως η  Coco Chanel, και ο  Pierre Cardin. 

Πανοραμική άποψη της έκτασης του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού

ΕΛΛΗΝΙΚΟ : Η ΧΡΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Κρυστάλλινα ποτήρια, πορσελάνινα πιάτα, κεριά πάνω στα τραπεζάκια της πρώτης θέσης, επίχρυσα μαχαιροπίρουνα, χαβιάρι και σαμπάνια  κολάκευαν τους επιβάτες που έφθαναν στη χώρα μας.  

Τα υπόστεγα της Πολεµικής Αεροπορίας, το διατηρητέο κτίριο του πρώην ανατολικού αεροδροµίου Αθηνών και το διατηρητέο αγγλικό υπόστεγο, η γνωστή παγόδα θα παραμείνουν εκεί για να θυμίζουν κάτι από την ιστορία ή από το παραμύθι που έφτιαξαν οι ταξιδιώτες του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top