ΥΠΟΙΚ: Ανακοίνωσε αναλυτικά τις ρυθμίσεις για δόσεις στους  φόρους

12- 24 δόσεις για χρέη, 8 δόσεις για εισόδημα και 6 δόσεις για ΕΝΦΙΑ    

To video του δελτίου ειδήσεων του Star για τα φορολογικά - οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.   

 

Τις νέες ρυθμίσεις για  περισσότερες δόσεις στις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών ανακοίνωσε αναλυτικά το Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. 

Ανακοίνωσε 4 μέτρα για οικονομία και φορολογία ο Μητσοτάκης

«Η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι. Η επιλογή και η προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, όπως αποτυπώθηκε στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, είναι η διευκόλυνση των πολιτών στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος» αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών στη σχετική ανακοίνωσή του. 

Σε 12 ή 24 δόσεις η εξόφληση των χρεών του κορωνοϊού

Το Υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιήσει συγκεκριμένα μέτρα, όπως:

  • Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.
  • Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους  ιδιοκτήτες ακινήτων.
  • Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ για να δώσει κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θεσπίζει έκπτωση 2%, επισημαίνοντας ότι η έκπτωση ίδιου ύψους καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση το έτος 2015.

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει ρεαλιστικά και ορθολογικά μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top