Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ σε φοιτητές

Μέχρι πότε είναι η διορία

Βιβλία ράφια

Τις πύλες της άνοιξε η ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ σε φοιτητές.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου).

Δωρεάν διακοπές με Κοινωνικό Τουρισμό – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ..

Ανακαίνιση σπιτιού: Τα κριτήρια για το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή και όχι στο πρόσωπο των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2019 θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) προκειμένου να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο (προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του ενός).

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο για το στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top