Αύξηση στην επιβατική κίνηση στις αερομεταφορές και σε πτήσεις στην Ελλάδα

Νέο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων από Aegean και άλλες αεροπορικές εταιρείες

αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η επιβατική κίνηση στις αερομεταφορές παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 30% τον Μάιο από το πολύ χαμηλό επίπεδο του Απριλίου, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες μείωσαν τις τιμές για πτήσεις εσωτερικού κατά 23% κατά μέσο όρο για να ενθαρρύνουν τους πελάτες να επιστρέψουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Μετά τις 15 Ιουνίου, όταν και θα ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορά της στα ασφαλή αεροδρόμια αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω οι πτήσεις στη χώρα μας. 

Τουρισμός: Πώς οι 29 χώρες της λίστας γίνονται 50 μέσω ασφαλών αεροδρομίων

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της, η «AEGEAN, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών  (30/5) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (01/06) για την εθνική πολιτική προσβασιμότητας, όπως διαμορφώθηκε μετά την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των προορισμών και βάσει της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA), προχωρά σε περαιτέρω τροποποιήσεις του πτητικού της προγράμματος για το διάστημα Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020.»

ΥΠΕΞ: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου  

Η εταιρία προσθέτει: «Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου, αυξάνονται σταδιακά τόσο οι συχνότητες των πτήσεων εσωτερικού, από και προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, όσο και οι προορισμοί αλλά και οι συχνότητες εξωτερικού, από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα, από την 1η Ιουλίου, με τη σταδιακή άρση περαιτέρω περιορισμών, προβλέπεται νεότερη αύξηση συχνοτήτων προορισμών.»

Πτήσεις από Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία

Σημειώνει όμως πως «ειδικά για την Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα, ανάλογα με την απόφαση των αρχών, σχετικά με την επέκταση των αντίστοιχων ΝΟΤΑΜ απαγόρευσης πτήσεων που σήμερα λήγουν στις 15/6/2020».

ΥΠΕΞ: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου  

Στους συνολικά 31 προορισμούς του εσωτερικού δικτύου, που δεν σταμάτησαν να εξυπηρετούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, αυξάνεται σταδιακά και σημαντικά η συχνότητα πτήσεων, με στόχο και την κάλυψη αναγκών διασύνδεσης των νησιών με το εξωτερικό. Αντίστοιχα, έως τις 15/7 το πτητικό πρόγραμμα της AEGEAN θα καλύπτει 42 προορισμούς εξωτερικού από Αθήνα και τουλάχιστον 7 προορισμούς εξωτερικού από Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα, μετά τις 15/6 θα οριστεί η δραστηριότητα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από τις βάσεις της εταιρείας σε Ηράκλειο, Ρόδο και Χανιά, με αφετηρία τον Ιούλιο. 

Συνολικά, σε όλο το δίκτυο και από όλες τις βάσεις της, η AEGEΑΝ εκτιμά ότι μέχρι 15/7 θα εκτελούνται περίπου 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου θα φτάσουν τις 1.600. Το συνολικό πτητικό πρόγραμμα και στην πλήρη ωρίμανσή του, εκτιμάται ότι θα υπολείπεται κατά περίπου 50% του προγράμματος της εταιρίας, προ Covid-19. Επισημαίνεται δε ότι, καθώς οι περιορισμοί πρόσβασης εξακολουθούν να μεταβάλλονται, το πρόγραμμα ενδέχεται να επηρεαστεί. 


ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa έχει ξεκινήσει  πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο με προορισμό την Αθήνα, ενώ έχει ανακοινώσει ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσει να εξυπηρετεί 60 προορισμούς στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη. .

Η KLM ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ξεκινά ξανά τις πτήσεις Άμστερνταμ – Αθήνα από τις 6 Ιουνίου. Η ολλανδική εταιρεία σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να πραγματοποιούνται πέντε πτήσεις την εβδομάδα προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το αεροδρόμιο Schiphol.  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FRAPORT ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ    

Οι διεθνείς πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Διεθνείς πτήσεις από και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια αναμένεται να ξεκινήσουν από 1η Ιουλίου. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fraport που διαχειρίζεται περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας, η  Volotea ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

–           Μύκονο – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)
–           Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)
–           Θεσσαλονίκη – Μύκονο (2 φορές την εβδομάδα)
–           Θεσσαλονίκη – Σαντορίνη (2 φορές την εβδομάδα)
–           Κέρκυρα – Αθήνα (4 φορές την εβδομάδα έως τα τέλη Ιουλίου και 7 φορές την εβδομάδα για την υπόλοιπή καλοκαιρινή περίοδο)

Παράλληλα, συνεχίζει και φέτος τα ήδη καθιερωμένα δρομολόγια:

–           Σαντορίνη – Αθήνα (31 πτήσεις την εβδομάδα)
–           Μύκονο  – Αθήνα (28 φορές την εβδομάδα)
–           Ρόδο – Αθήνα (7 φορές την εβδομάδα)

Η Wizz Air ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

–           Θεσσαλονίκη – Λάρνακα (5 φορές την εβδομάδα)
–           Θεσσαλονίκη – Μιλάνο (4 φορές την εβδομάδα)
–           Κέρκυρα – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
–           Κέρκυρα – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )
–           Κέρκυρα – Μιλάνο (4 φορές την εβδομάδα)
–           Ρόδο – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
–           Ρόδο – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )
–           Ρόδο – Μιλάνο (3 φορές την εβδομάδα)
–           Ρόδο – Τίρανα (2 φορές την εβδομάδα)
–           Ζάκυνθο – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
–           Ζάκυνθο – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )
–           Ζάκυνθος – Μιλάνο (3 φορες την εβοδμάδα)
–           Σαντορίνη – Μιλάνο (4 φορές την εβοδμάδα)

Επίσης, διατηρεί τα εξής δρομολόγια:

–           Θεσσαλονίκη- Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
–           Θεσσαλονίκη- Κίεβο (3 φορές την εβδομάδα)
–           Θεσσαλονίκη- Κουτάϊσι (2 φορές την εβδομάδα)
–           Θεσσαλονίκη- Λούτον (2 φορές την εβδομάδα)
–           Θεσσαλονίκη- Βιέννη (4 φορές την εβδομάδα)
–           Κέρκυρα- Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
–           Κέρκυρα- Βαρσοβία (1 φορά την εβδομάδα)
–           Ρόδο – Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
–           Ζάκυνθο – Βουδαπέστη (1 φορά την εβδομάδα)


Η  Blue Air ανακοίνωσε την επανέναρξη των τακτικών πτήσεων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Λάρνακα – Θεσσαλονίκη, από τις 21 Ιουνίου (δύο πτήσεις   εβδομαδιαίως) έως και τις 30 Ιουνίου και με τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως από τις 2 Ιουλίου έως τις 23 Οκτωβρίου


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡ 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα 12 κρούσματα που αφορούσαν  ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από τη Ντόχα, Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το Κατάρ. 

Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα 12 από πτήση του Κατάρ

 

Η ΝΟΤΑΜ ΤΗΣ ΥΠΑ 
  

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εξέδωσε οδηγίες προς το επιβατικό κοινό για τα μέτρα προστασίας και αποφυγής της διασποράς του Covid-19, εν όψει και της διεύρυνσης των πτήσεων εσωτερικού από την Δευτέρα, Δευτέρα 25 Μαΐου. Σύμφωνα με τα μέτρα του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή», αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top