Πατάει «γκάζι» ο ελληνικός τουρισμός για να προλάβει την 1η Ιουνίου

Σε ποιες αγορές ποντάρει για επισκέπτες η Ελλάδα

Ο τουρισμός, το "βαρύ πυροβολικό" της ελληνικής οικονομίας,  πατάει γκάζι, με την ελπίδα να διασωθεί με τις λιγότερες απώλειες η καλοκαιρινή σεζόν.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό – Χωρίς τεστ οι τουρίστες

Οι πρώτες αντιδράσεις για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι θετικές, χωρίς να λείπει ωστόσο ο προβληματισμός από τους επαγγελματίες τους τουρισμού που περιμένουν πώς και πώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία τους.

Το παράθυρο στο απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας, ανοίγει και από την 1η Ιουνίου αρχίζει το  σπριντ στον τουρισμό. 

Τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας τα οποία είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν ετοιμάζονται μεν, ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις 15 Ιουνίου που θα αρχίσουν οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό στο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Χαρδαλιάς: Δε θα έρχονται τουρίστες από «επικίνδυνες» χώρες 

«Για να δημιουργήσουμε τη ζήτηση έπρεπε να γίνει ένα ξεκίνημα. Όλα αυτά κουμπώνουν με το θέμα της εργασία, πώς οι εργαζόμενοι θα διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους και από την άλλη η επιχείρηση χωρίς πληρότητα να μπορέσει να ζήσει» δηλώνει στο Star  o Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.  

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Πολίτες από περίπου 20 χώρες θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας και να ζήσουν τις ομορφιές της. 

Ωστόσο, το στοίχημα για ένα δυνατό restart του τουρισμού είναι οι επισκέπτες από την  Κίνα και την Ιαπωνία, που ναι μεν είναι μεγάλες αγορές, αλλά είχαν πολλά κρούσματα, όπως και από χώρες που αντιμετώπισαν με επιτυχία την πανδημία, όπως η Αυστραλία. Οι τουρίστες από τη μακρινή ήπειρο δαπάνησαν πέρυσι στη χώρα μας 580 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και από σκανδιναβικές χώρες, όπως η Νορβηγία και η Δανία που κατά παράδοση ψηφίζουν Ελλάδα.

«Το ότι δίνεται η άδεια να  ανοίξουν τα ξενοδοχεία δύο εβδομάδες νωρίτερα είναι ένα συν.  Εάν αυτό στηριχθεί με άνοιγμα συνόρων… Διότι τι να το κάνω με τα ξενοδοχεία να είναι ανοικτά, αν δεν έχω πελάτες;»  επισημαίνει Δημήτρης Κουμπαράκης,  Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.  

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ, Κ. Μητσοτάκης και Μπ. Νετανιάχου συμφώνησαν να ανοίξουν σύντομα τα σύνορα για 1 εκατομμύριο Ισραηλινούς που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Νετανιάχου: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας - Ισραήλ

Στη μάχη για την ενίσχυση και του εγχώριου τουρισμού η κυβέρνηση τριπλασίασε το κονδύλι για τον κοινωνικό τουρισμό.  
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top