Για το Ταμείο για την Ανάκαμψη συζητά το Eurogroup  

Σεντένο: Λανθασμένη η κριτική που ασκείται στην ΕΕ 

Eurogroup

Τα βασικά στοιχεία του ταμείου για την ανάκαμψη ενόψει της πρότασης της Κομισιόν στις 27 του μήνα, συζητά μεταξύ άλλων το Εurogroup σήμερα, σύμφωνα με τον Μάριο Σεντένο.

Eurogroup: Δάνεια στο 2% του ΑΕΠ κάθε χώρας για τον κορωνοϊό 

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε τα εξής: "στην εθνική πολιτική σκηνή, η ΕΕ συχνά κατηγορείται ότι σέρνει τα πόδια της και αποτυγχάνει να φέρει αποτελέσματα για τον κοινό άνθρωπο, αλλά η δουλειά μας στο Eurogrop αποδεικνύει ότι αυτή η κριτική είναι λανθασμένη".

Όπως σημείωσε: "ένα μήνα πριν συμφωνήσαμε επί των βασικών στοιχείων ενός διχτυού ασφαλείας ύψους 540δισ.Ευρώ για την ευρωζώνη και σήμερα είμαστε αποφασισμένοι να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε περαιτέρω επί των στοιχείων του πακέτου, ενός πλάνου που προστατεύει την ευρωζώνη από τον αντίκτυπο της πανδημίας". "Ένα εργαλείο για να χρηματοδοτήσουμε σχέδια προστασίας της απασχόλησης, μια πανευρωπαϊκή εγγύηση για την προστασία επιχειρήσεων και μια εγγύηση για τα κράτη", εξήγησε. "Σήμερα μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την υπόσχεση και να διοχετεύσουμε ρευστότητα στην οικονομία εξισορροπώντας τα εργαλεία που τα Κ-Μ έχουν στη διάθεσή τους για την κρίση. Αυτό θα ολοκληρώσει την απάντησή μας επί της εκτάκτου ανάγκης και θα ανοίξει το δρόμο για μια στρατηγική συζήτηση για την ανάκαμψη. Το eurogroup συμφώνησε ήδη στα βασικά στοιχεία του ταμείου για την ανάκαμψη. Η Κομισιόν έχει εντοπίσει σημαντικές επενδυτικές ανάγκες στις προβλέψεις της και θα παρουσιάσει τις προτάσεις της την επόμενη εβδομάδα. Χτίζοντας επί αυτού θα θέσουμε τις βασικές στρατηγικές προτεραιότητες για το ευρωπαϊκό σχέδιο και το συντονισμό των εθνικών πολιτικών. Θα συζητήσουμε το σχεδιασμό και τους στόχους του ταμείου για να ενισχύσουμε τις εθνικές πολιτικές και να προστατεύσουμε την κοινή αγορά", κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top