Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πόσοι θα τη λάβουν

Το 1/3 των επιχειρήσεων εστίασης ενδέχεται να μην ανοίξουν 

Σε περίπου 100.000  επιχειρήσεις θα χορηγηθεί επιστρεπτέα προκαταβολή από τις  139.000 επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση.   

Tελευταία ευκαιρία για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

Υπήρχαν πολλές επιχειρήσεις όμως που τον Μάρτιο  είχε αυξημένο τζίρο ή ήταν κερδοφόρες και θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, που θα έχει όμως αυστηρότερα κριτήρια. 

 Tελευταία ευκαιρία για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο για το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιορισμών, αναφορικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία. Ήδη ο τομέας της  εστίασης πιέζει να βγει νωρίτερα από τα περιοριστικά μέτρα, γιατί αλλιώς πολλοί (τουλάχιστον το 1/3) δεν θα ανοίξουν. 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ανακοινώσεις σχετικά με την  πρώτη  κατοικία,  πιθανότατα την Πέμπτη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι παράταση του υπάρχοντος καθεστώτος ή  ελληνικό σχήμα,  με  επιδότηση των δόσεων στεγαστικών δανείων από το Δημόσιοι πριν την πτώχευση και αγορά της κατοικίας από κρατικό οργανισμό μετά την πτώχευση και ενοικίαση στη συνέχεια στον δανειολήπτη.

Δείτε στο video του δελτίου ειδήσεων του Star την προετοιμασία των καταστημάτων εστίασης για το άνοιγμα μετά τα περιοριστικά μέτρα.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top