Πρόγραμμα επιχορηγήσεων 1,2 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Άναψε πράσινο φως η Κομισιόν

Χρήματα και μεγενθυντικός φακός

Πράσινο φως στο ελληνικό πρόγραμμα ενισχύσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της έξαρσης του κορωνοϊού άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, «αυτό το ελληνικό καθεστώς ύψους 1,2 δισ. ευρώ θα καταστήσει δυνατή την παροχή άμεσων επιχορηγήσεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και θα τις βοηθήσει να ανακάμψουν στη συνέχεια».

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40%: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Αναφερόμενη στα ελληνικά μέτρα στήριξης, η Κομισιόν σημειώνει ότι μετά την έγκριση του ελληνικού μέτρου παροχής εγγυήσεων ύψους 2 δισ. ευρώ στις 3 Απριλίου και ενός δεύτερου καθεστώτος χθες, για την παροχή επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 1 δισ. ευρώ με σκοπό τη στήριξη εταιρειών που πλήττονται από την έξαρση του κορωνοϊού, η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή, βάσει του προσωρινού πλαισίου, ένα καθεστώς στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που πλήττονται από την έξαρση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ποιες εκπτώσεις θα γίνουν στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

«Η στήριξη έχει τη μορφή επιχορηγήσεων και το καθεστώς έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 1,2 δισ. ευρώ» πρόσθεσε η Βεστάγκερ.

Παράλληλα, διευκρίνησε ότι το καθεστώς αυτό προορίζεται να καλύψει τόκους ύψους έως και 800.000 ευρώ ανά εταιρεία επί των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων (δανείων με σταθερή ληκτότητα, ομολόγων ή τραπεζικών υπεραναλήψεων) για περίοδο 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασης για άλλους 2 μήνες και συμπληρώνει πως το καθεστώς θα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια της Ελλάδας και θα καλύπτει τις ΜΜΕ στους τομείς που επλήγησαν από την έξαρση του κορωνοϊού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top