«Ομπρέλα» και στα ενοίκια των φοιτητών για τον κορωνοϊό

Μέσω email η έκδοση κλειδάριθμων  στο Taxis  

Μεγαλώνει η "ομπρέλα" προστασίας από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Πλέον, όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, που βρίσκονται σε καραντίνα, θα έχουν έκπτωση ενοικίου, ενώ "κλείδωσε" η καταβολή των 800 ευρώ και το Μάιο. 

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40%: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Έκπτωση σχεδιάζεται και στα φοιτητικά ενοίκια που επιβαρύνουν χιλιάδες οικογένειες, ενώ ειλημμένη είναι η απόφαση για καταβολή της ενίσχυσης των 800 ευρώ και τον επόμενο μήνα σε εργαζόμενους- ελεύθερους επαγγελματίες.

Έρχεται πακέτο μέτρων και για τους ανέργους λόγω κορωνοϊού 

Όσον αφορά στη μάχη της καθημερινότητας, οι πολίτες που δεν έχουν κλειδάριθμο για τις υπηρεσίες του Taxis, αντί να κλείνουν ραντεβού με την εφορία, θα μπορούν να το αποκτούν μέσω e-mail. 

Σε τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα επιμένει στην έκδοση έκτακτων Ευρωομολόγων ως απάντηση στις τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία. 

Ωστόσο μετά την άρνηση της Γερμανίας , τα κράτη θα συμβιβαστούν στη χρηματοδότηση με 240 δισ από τον ESM, χωρίς μνημονιακούς όρους, υπο την αίρεση οτι θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Στο "πακέτο" προστίθενται 200 δισ. ευρώ δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 100 δις. ευρώ  από την Κομισιόν για τη στήριξη της απασχόλησης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top