Κορωνοϊός: «Κράσαραν» τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ - Έρχεται το take-away

Διαδικτυακός συνωστισμός για να αποφύγουν τις ουρές οι καταναλωτές

Ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ

Διαδικτυακός… συνωστισμός παρατηρείται στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και η προσπάθεια πολλών καταναλωτών να αποφύγουν τις ουρές στα φυσικά καταστήματα, οδήγησαν σε υπερδιπλασιασμό των παραγγελιών από τα ηλεκτρονικά μάρκετ, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

Κορωνοϊός: Η αναλυτική λίστα με τις επιχειρήσεις που πρέπει να κλείσουν

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπερφορτωθεί το δίκτυο διανομής των παραγγελιών και ο χρόνος αναμονής για την παράδοση των προϊόντων να φτάνει πλέον ακόμη και τις δύο εβδομάδες, ενώ πριν το ξέσπασμα της «κρίσης», πολλές παραγγελίες εκτελούνταν ακόμη και αυθημερόν.

Πέτσας: Ίσως κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

Ήδη, από το υπουργείο Ανάπτυξης έχει γίνει κάλεσμα για να πραγματοποιηθούν εποχικές προσλήψεις στα σούπερ μάρκετ, και ειδικά στον τομέα των ηλεκτρονικών μάρκετ, ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης για την παράδοση των προϊόντων.

Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για τρεις μήνες, μην πανικοβάλλεστε

Παράλληλα, αποφασίστηκε να διευρυνθούν οι ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, θεσπίζοντας το ημερήσιο ωράριο 7:00 – 22:00 και το άνοιγμα των καταστημάτων τις προσεχείς -αρχικά- τέσσερις Κυριακές.

«Είναι μεγάλος ο φόρτος στις ηλεκτρονικές αγορές. Γι' αυτό ενθαρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή να γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία και στη συνέχεια ο καταναλωτής να παραλαμβάνει τα προϊόντα του ο ίδιος από τα σούπερ μάρκετ. Ετσι θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι παραγγελίες» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top