Φραγκογιάννης: Γυρίσματα ταινιών στην Ελλάδα εξετάζει μεγάλο studio των ΗΠΑ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση στο Σικάγο

Κώστας Φραγκογιάννης Alex Pissios

Το ενδεχόμενο δημιουργίας κινηματογραφικών studio στην Ελλάδα συζήτησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρόεδρος της εταιρείας, Alex Pissios,  στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στο Σικάγο. 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε το στρατηγείο των Cinespace Studios, στο πλαίσιο των επαφών που έχει για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στην χώρα μας και παρουσίασε στους επιτελείς της επιχείρησης το φιλο-επενδυτικό πρόγραμμα της  κυβέρνησης. 

Φραγκογιάννης: Έρχεται στην Ελλάδα η Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση!

Όπως εξήγησε,  η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για την οπτικοακουστική βιομηχανία, μέσα από μια σειρά αναπτυξιακών κινήτρων που προσφέρει, με  φυσική ποικιλομορφία, την  ηλιοφάνεια, εναλλαγή τοπίου, μνημεία και τουριστικές υποδομές. Ο  Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στην δυνατότητα σύνδεσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την βιομηχανία του κινηματογράφου, ξεκινώντας από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με προγράμματα που θα συνδέονται με τις ανάγκες προσωπικού της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο κ. Pissios εξέφρασε την ικανοποίηση του για  την πρόθεση της κυβέρνησης για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των Cinespace Studios, η Ελλάδα αποτελεί έναν προορισμό με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Αυτές είναι οι ταινίες που γυρίζονται στην Ελλάδα!

Τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» είναι τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος ‘Αντζελες. Διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 “stages” (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός “set”), και 20 επιπλέον “stages” στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά. Το παράρτημα του Τορόντο είναι το μοναδικό στούντιο στον κόσμο που φιλοξενεί τις 5 κύριες ψηφιακές πλατφόρμες, όλες κάτω από την ίδια στέγη: NETFLIX, AMAZON, HULU, DISNEY / FOX και APPLE TV .

Ο πρόεδρος της Cinespace μετά την συνάντηση με τον κ.  Φραγκογιάννη, δήλωσε: “Η Cinespace παραμένει αισιόδοξη για την πορεία της Ελλάδας και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη μια πλήρους κινηματογραφικής βιομηχανίας στην χώρα. Μόλις επιστρέψαμε από νέες συναντήσεις με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής του Λος Άντζελες, οι οποίες είναι πολύ εξοικειωμένες με τα πλεονεκτήματα κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, και έτσι είμαστε έτοιμοι να επισκεφτούμε πάλι την χώρα για να διερευνήσουμε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες. Η Cinespace άλλωστε είναι στενά συνδεδεμένη με την Faliro House Productions S.A. με επικεφαλής τον βετεράνο της κινηματογραφικής βιομηχανίας Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο με στόχο η εταιρεία αυτή να αποτελέσει τον αγωγό προώθησης αυξημένων κινηματογραφικών υπηρεσιών στην Ελλάδα”.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά του : “Η πατρίδα μας είναι στην αρχή μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Η κυβέρνηση μας εγγυάται την εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης, και κοινωνικής συνοχής που απαιτούν οι μεγάλες επενδύσεις. Η συζήτηση για εγκατάσταση κινηματογραφικών στούντιο στην χώρα μας από την Cinespace σηματοδοτεί την αλλαγή που συντελείται στην συνείδηση των επιχειρηματιών ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα επιστρέφει και εμβληματικές επενδύσεις όπως αυτή, φανερώνουν την ευρωστία της πατρίδας μας σε ευκαιρίες”.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top