Δασικοί χάρτες: Εννέα μέρες περιθώριο για περιοχές της Αττικής

Δείτε αναλυτικά τις προθεσμίες σε όλη τη χώρα

Δασος από αεροφωτογραφία

Έως τις 27 Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο για να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους επί των δασικών χαρτών οι ενδιαφερόμενοι σε επτά περιοχές της Αττικής.

Πρόκειται για τις: Νέα Ερυθραία, Θρακομακεδόνες, Ζεφύρι, Πεύκη, Λυκόβρυση, Ψυχικό και Μεταμόρφωση.

Σημειώνεται πως για τους κατοίκους του εξωτερικού η ημερομηνία είναι η 18η Μαρτίου 2020.

Που ξεκινά η ανάρτηση των δασικών χαρτών

Σε 12 ημέρες (δηλαδή στα τέλη Φεβρουαρίου) ξεκινά η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε Καστοριά, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο και Λασίθι.

Σταδιακά έως τον ερχόμενο Ιούνιο ξεκινά η ανάρτηση στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Γρεβενών μ, Άρτας , Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Ιθάκης, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Αργολίδας , Κορινθίας, Ικαρίας, Λήμνο, Χίου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου Άνδρου, Νάξου, Θήρας (Δήμος Ιητών), Πάρου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Ταυτόχρονα εντός του μήνα, προχωρεί η μερική κύρωση των δασικών χαρτών σε 258 περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Τι ισχύει για την υποβολή αντιρρήσεων

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αντίρρηση επί του δασικού χάρτη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν στη διάθεση του 120 ημέρες για να το κάνουν.

Μετά το προαναφερόμενο διάστημα ακολουθεί η μερική κύρωση του δασικού χάρτη. Διευκρινίζεται πως οι αντιρρήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής που έχει αναπτύξει το Κτηματολόγιο και διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Oι αντιρρήσεις υποβάλλονται για το σύνολο ή μέρος των εκτάσεων δασικού/χορτολιβαδικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνονται εντός γεωτεμαχίου/ πολυγώνου επί του οποίου ο ενδιαφερόμενος επικαλείται έννομο συμφέρον.

Για κάθε γεωτεμάχιο υποβάλλεται μια ηλεκτρονική φόρμα αντίρρησης, πλην της περίπτωσης που για τμήμα αμφισβητούμενης έκτασης υποβάλλεται η υποβολή της αντίρρησης ατελώς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top