Συνθήκες ασφυξίας για τα ΕΛΤΑ - Χάνουν έξι εκατομμύρια ευρώ το μήνα

Τι προβλέπει το σχέδιο διάσωσής τους

Σε συνθήκες ασφυξίας βρίσκονται τα ΕΛΤΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης του οργανισμού, ενώ η διοίκηση επεξεργάζεται πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για δυο χιλιάδες εργαζόμενους. 

Σκάνδαλο στα ΕΛΤΑ: «Τρύπα» 500.000 ευρώ!

Έξι εκατομμύρια ευρώ τον μηνά χάνουν τα ΕΛΤΑ 

Ο οργανισμός, που μετρά 192 χρόνια ζωής, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, καθώς χάνει έξι εκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Τα ΕΛΤΑ δεν μπόρεσαν να αντέξουν στον ανταγωνισμό, ούτε κινήθηκαν με την ευελιξία που έπρεπε για αυξήσουν τα έσοδα. 

Ωστόσο, οι πολίτες βασίζονται στις υπηρεσίες τους, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «Είναι ένας οργανισμός που εξυπηρετεί τον μέσο πολίτη σωστά, με ανθρώπινο πρόσωπο». 

Μετά τη ΔΕΗ ακροβατούν και τα ΕΛΤΑ με 260 εκατομμύρια χρέος!

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τα διασώσει.

«Το σχέδιο διάσωσης θέλει χρόνο και συνεννόηση με την ΕΕ. Θα το φτιάξουμε, όμως, και δεν θα περάσουμε την καυτή πατάτα σε άλλους. Εμείς θα τα διασώσουμε», δήλωσε ο Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο διάσωσης 

Δύο είναι οι βασικοί πυλώνες του σχεδίου διάσωσης, το κλείσιμο δεκάδων υποκαταστημάτων και η εθελούσια για 2.000 εργαζόμενους, μιας και η διοίκηση θέλει νεότερο και επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Για να καταρτιστεί το σχέδιο διάσωσης, πάντως, απαιτείται το «πράσινο φως» της Κομισιόν, με τα ΕΛΤΑ να παραμένουν στον «αέρα» έως τότε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top