Ένα εκατομμύριο ενστάσεις «απειλούν» το Κτηματολόγιο

Παράθυρο για τη μη επιβολή προστίμων λόγω μαζικής συμμετοχής

Διαδικασια κτηματογράφησης

Παράθυρο για τη μη επιβολή προστίμων, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, φαίνεται ότι ανοίγει η μαζική συμμετοχή στη διαδικασία κτηματογράφησης.

Το ποσοστό  των υποβληθεισών δηλώσεων ακίνητης περιουσίας από τους πολίτες έχει φτάσει ήδη το 66,6% (είναι πολύ μεγαλύτερο σε περιοχές που ολοκληρώνεται η διαδικασία) και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αφήσει ανοικτή την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των προστίμων, τοποθετώντας την χρονικά εντός του α’ εξαμήνου του έτους.

Κτηματολόγιο: Σιωπηρή παράταση… τέλος – Έρχονται πρόστιμα

Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές πήραν παράταση έως τον Φεβρουάριο

Ωστόσο, ο προϋπολογιζόμενος αριθμός των ενστάσεων που αναμένονται εξαιτίας σφαλμάτων στις δηλώσεις, απειλεί να τινάξει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και αποτελεί τον νέο «εφιάλτη» για την περαίωση του Κτηματολογίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του Κτηματολογίου, ο αριθμός ενστάσεων που θα ακολουθήσουν την τρέχουσα φάση κτηματογράφησης (ΚΤΙΜΑ-16) θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος από όσες υποβάλλονταν σε προηγούμενα προγράμματα.

Έτσι, υπολογίζεται πως θα υποβληθούν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ενστάσεις, πολλές εκ των οποίων μάλιστα θα καταλήξουν στα δικαστήρια.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να «σπρώξει» προς τα πίσω την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, δηλαδή να πάει για το 2023, αντί για το 2021, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top