Να μη δώσει τα αναδρομικά κάλεσαν το ΣτΕ οι συνήγοροι ΕΦΚΑ - Δημοσίου

Προειδοποίησαν πως ό,τι επιδικάσει το δικαστήριο θα περικοπεί με νόμο!

Να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον κάλεσαν τους δικαστές του ΣτΕ οι συνήγοροι ΕΦΚΑ και Δημοσίου κατά την πρότυπη δίκη που ξεκίνησε σήμερα.   

ΣτΕ: Η μάχη των μαχών για αναδρομικά συνταξιούχων και επικουρικές

 «Υπάρχουν διεκδικήσεις 21,5 δις σε συντάξεις και περίπου 5 δις σε επικουρικές. Με τις υποχρεώσεις στους συνταξιούχους του στενού δημοσίου τομέα φτάνουμε σε δυσθεώρητα ποσά. Ό,τι επιδικάσει το δικαστήριο σας θα περικοπεί από τον νόμο»

Αναδρομικά, επιδόματα και δώρα συνταξιούχων σε πιλοτική δίκη του ΣτΕ

Ο ΕΦΚΑ και το Ελληνικό Δημόσιο  υποστήριξαν ότι το αίτημα για πρότυπη-πιλοτική  δίκη ήταν μονόδρομος καθώς δεν υπήρχε άλλη δικονομική δυνατότητα να ανακοπούν οι αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων τα οποία επιδικάζουν διαφορές συντάξεων, αλλά και επειδή εκκρεμεί ένας απίστευτος αριθμός δικών στην Διοικητική Δικαιοσύνη.

Απόφαση σταθμός για αναδρομικά πενταετίας στους συνταξιούχους!

Δημόσιο και ΕΦΚΑ υποστήριξαν ότι υπάρχει αναλογιστική μελέτη, με αναδρομική ισχύ και καταλαμβάνει το χρόνο που εκδόθηκαν οι  αποφάσεις με τις οποίες  κρίθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου  από την Ολομέλεια του ΣτΕ το 2019 και αφορούσαν τις περικοπές του 2016

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν μεγάλες αυξήσεις στις επικουρικές

Επίσης υποστήριξαν ότι και εάν ακόμη οι δικαστές του ΣτΕ, δικαιώσουν τους προσφεύγοντες στην Δικαιοσύνη, μόνο για το 10μηνο που μεσολαβεί από 10/6/2015 έως 11/5/2016, δηλαδή μετά τη δημοσίευση των προηγούμενων αποφάσεων του ΣτΕ και μέχρι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, η επιβάρυνση  που θα δεχθεί για το 10μηνο αυτό αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top