Αυξάνονται κατά 50 ευρώ τον μήνα οι επικουρικές συντάξεις

Βρούτσης: Θα σταματήσουμε τις εξοντωτικές εισφορές

Αυξήσεις κατά περίπου 52 ευρώ τον μήνα θα δουν οι δικαιούχοι των επικουρικών συντάξεων.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο Open «υποχρέωσή μου να καταβληθούν αυτό το μήνα, αλλά δεν προλαβαίνουμε. Θα τα πάρουν, όμως, τον Γενάρη αναδρομικά μαζεμένα».

O κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πως η απόφαση του ΣτΕ δεν αφήνει περιθώριο για να δοθούν αναδρομικά για προηγούμενες συντάξεις και πως το ποσό που θα δοθεί, εν είδει αύξησης, θα καταβληθεί, όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Μιλώντας για το νέο ασφαλιστικό, είπε: «Φιλοδοξία δική μου είναι να κλείσουμε τις ανοιχτές πληγές και να φέρουμε ένα ασφαλιστικό δίκαιο, ελκυστικό κι ανταποδοτικό. Δεν θα υπάρξουν επιτροπές σοφών. Η γνωμοδότηση θα γίνει με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του υπουργείου. Θα συμβουλευτούμε ίσως κάποιο επιστημονικό προσωπικό. Είτε τον Δεκέμβρη του 2019 είτε το Γενάρη του 2020 θα πάμε με το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Σχετικά με τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και μισθωτών, ο κ. Βρούτσης είπε: «Η φορολογία είναι 40,56%, μία από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Η πρώτη μείωση θα είναι 0,90%, Η δεύτερη, η οποία θα ξεκινήσει 1η Ιουνίου του 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2023, θα φτάσει το 5%».

Για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και την αδήλωτη εργασία ο κ. Βρούτσης είπε ότι «είναι οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα και γι' αυτό λέμε καμία ανοχή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top