Έως και 120 ευρώ αύξηση σε 260.000 επικουρικές συντάξεις

Επιστροφή μέρους των μειώσεων σε όσους έχασαν πάνω από 20% της επικουρικής

Αντισυνταγματικές έκρινε το ΣτΕ τις περικοπές που έγιναν στις επικουρικές συντάξεις εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου. Συνεπώς, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας σβήνει και γράφει εναλλακτικά σενάρια για το πόση αύξηση μπορεί να δουν οι συνταξιούχοι.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η αύξηση αφορά συνολικά σε 260.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων που είχαν άθροισμα επικουρικής με την κύρια πάνω από 1.300 ευρώ τον μήνα. 

Με βάση τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας οι αυξήσεις μπορεί να αγγίξουν μέχρι και τα 120 ευρώ τον μήνα. 

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αυξήσεις θα έρθουν από την 1/1/2020, αλλά θα δοθούν και αναδρομικά τριών μηνών- Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου- καθώς η απόφαση του ΣτΕ ισχύει από τις 4 Οκτωβρίου που δημοσιεύτηκε. 

Το σχέδιο που εξετάζεται θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, την επιστροφή μέρους των μειώσεων σε όσους η επικουρική κόπηκε πάνω από 20%. Μια εκδοχή είναι να επιστραφεί για παράδειγμα το 50% της μείωσης σε όσους είχαν τις μεγαλύτερες περικοπές όπως για παράδειγμα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έχασαν το 50,7% της επικουρικής τους.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top