«Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»: Έρχεται και τρίτη φάση

Όλα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκης

Την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει και τρίτη φάση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. 

Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον: Άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ για σπίτια στην Αττική

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως το πρόγραμμα είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα που έχει μεγάλη απήχηση και για το λόγο αυτό θα υπάρξει και τρίτη φάση.

Δεν ήταν σε θέση βέβαια να μιλήσει για το ακριβές ποσό που θα διατεθεί, τόνισε όμως πως βρίσκεται σε συζητήσεις και με τις περιφέρειες και με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να βρεθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση και του «Εξοικονομώ ΙΙΙ».

 Όσον αφορά στον εθνικό κτηματολόγιο είπε πως επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του και πως θα υπάρξει μια «σιωπηρή παράταση», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι υπόχρεοι θα πρέπει να επαναπαυτούν. 

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι θα πρέπει να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και να υποβάλουν τον φάκελό τους, ακόμα κι αν δεν είναι ολοκληρωμένος. Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως είπε, κανείς δεν πρόκειται να χάσει την περιουσία του, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα επιβληθούν πρόστιμα. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν απαραίτητα για τη σωτηρία της επιχείρησης και πως η με΄ση επιβάρυνση για κάθε νοικοκυριό είναι περίπου 2,5 ευρώ το μήνα. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top