Ελεγκτικό Συνέδριο: Επιστρέφει αναδρομικά τριετίας σε 500.000 συνταξιούχους

Μέχρι πότε θα πρέπει να καταβληθούν

Την απόφαση να αναγνωρίσει αναδρομικά τριετίας σε 500.000 συνταξιούχος του Δημοσίου έλαβε το δεύτερο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τα αναδρομικά αυτά προέρχονται από την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων, που έπρεπε να είχε καταργηθεί το 2017, επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική, αλλά ίσχυε παρανόμως από τον ΕΦΚΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» τα ποσά των αναδρομικών για τους συνταξιούχους φτάνουν τα 11.470 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων, ενώ μαζί με τις άλλες παράνομες μειώσεις, το σύνολό τους φτάνει μέχρι και τα 16.210 ευρώ.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναμένεται να μεταβιβαστεί στην Ολομέλεια, αναφέρει ότι τα αναδρομικά θα πρέπει να δοθούν σε βάθος τριετίας.

Στην ίδια απόφαση τίθεται για πρώτη φορά και θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου Κατρούγκαλου για την ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017 αλλά και για τα ποσοστά αναπλήρωσης στον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης των ασφαλισμένων Δημοσίου, τα οποία χαρακτηρίζονται «πολύ χαμηλά» σε σχέση με τα χρόνια υπηρεσίας και τις αποδοχές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top