Λονδίνο: Τετ-α-τετ Σταϊκούρα με την αφρόκρεμα των επενδυτών

Τα funds «σκανάρουν» την ελληνική οικονομία- «Δίψα» για τα ελληνικά ομόλογα

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Ουρές σχημάτισαν οι εκπρόσωποι επενδυτικών τραπεζών και funds στο Λονδίνο, προκειμένου να ακούσουν από τα πλέον αρμόδια χείλη του υπουργού Οικονομικών, τα σχέδια της κυβέρνησης για την οικονομία. Κι όλα αυτά την ώρα που οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο... 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Eπενδυτικοί κολοσσοί, που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ, όπως η Blackrock, η Goldman Sachs, η Merrill Lynch, η Citi, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Pimco, η Oceanwood, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Χρήστο Σταϊκούρα και ζήτησαν λεπτομέρειες για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να κάνει το δυναμικό come back.

«Φωτιά» παίρνουν οι επενδύσεις: Μεγάλο επιχειρηματικό deal στον τουρισμό

«Δίψα» για τα ελληνικά ομόλογα

Στο περιθώριο του Road show που διοργάνωσε το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών είχε πάνω από 70 τετ-α-τετ με ανθρώπους της αγοράς, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί, στην καρδιά του Citi, ήταν ο πρωταγωνιστής σε στρογγυλό τραπέζι με 25 funds, που θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η θετική έκπληξη.

Τα funds «σκανάρουν» την ελληνική οικονομία

Οι εκπρόσωποι των funds ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων, που ετοιμάζεται να εγκρίνει η Κομισιόν. Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τις νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων, αλλά και για τα εταιρικά ομόλογα που ήδη άρχισαν να βγαίνουν στην αγορά. Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά των ΕΛΠΕ. 

Τι απάντησε ο Χρήστος Σταϊκούρας; 

Ότι η Ελλάδα "τρέχει". Τέλος Οκτωβρίου θα πουληθεί το 30% του «Ελ. Βενιζέλος».  Στις 4 Οκτωβρίου τελειώνει ανελαστικά ο διαγωνισμός για το Καζίνο στο Ελληνικό ενώ μεγάλες εταιρίες όπως ο ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ βγαίνουν πλέον για φθηνό χρήμα στις αγορές

Στουρνάρας: Οι μεταρρυθμίσεις θα εκτινάξουν την οικονομία

Θετικό μήνυμα έστειλε και ο Γιάννης Στουρνάρας με ομιλία του στο Yale, εκτιμώντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να ξεπεράσουν το 3% με επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. 

Επενδυτικός πυρετός και στην Αθήνα

Στην Αθήνα, υπουργοί δέχθηκαν καταιγισμό ερωτήσεων από ξένους και Έλληνες επενδυτές, για τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων, τα δίκτυα μεταφορών, την ενέργεια κι έδωσαν διαβεβαιώσεις για την καταπόλεμηση της γραφειοκρατίας.

Συνεχίζεται το ράλι στα ομόλογα

Την ίδια ώρα, το 10ετές συνέχιζε το τρελό ράλι των τελευταίων εβδομάδων, "φλερτάροντας" με το όριο του 1,3%!!!


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top