Προς ακύρωση το ηλεκτρονικό σύστημα για αναλογικά διόδια

Σοβαρές επιφυλάξεις στο υπουργείο Υποδομών για την αποτελεσματικότητά του

Διόδια σε αυτοκινητόδρομο

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης διοδίων από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, η ηγεσία του υπουργείου διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του συστήματος, παρά το γεγονός πως ο διαγωνισμός, με προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ο διττός τρόπος λειτουργίας του συστήματος, καθώς δε συναντάται σε καμία άλλη χώρα με αντίστοιχες προδιαγραφές.

Καραμανλής στο Star για το «άκυρο» στην αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού

Βάσει αυτών:

-    τα οχήματα ιδιωτικής χρήσεως θα παρακολουθούνται με κάμερες και θα αναγνωρίζονται αυτόματα από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο.

-    τα οχήματα επαγγελματικής χρήσης θα πρέπει να εγκαταστήσουν συσκευή που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους, με τη βοήθεια δορυφόρων. 

Σε περίπτωση αδυναμίας αναγνώρισης πινακίδας κυκλοφορίας ΙΧ, το σύστημα θα επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες της Τροχαίας, προκειμένου να επεμβαίνουν για την αναγνώριση του οχήματος. Οι οδηγοί θα πληρώνουν με ειδική κάρτα ή με εφαρμογή στο κινητό τους, κατά την έξοδό τους από τον αυτοκινητόδρομο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top