Χατζηδάκης για Κτηματολόγιο: Δεν μπορεί να προχωρήσει ερήμην των ιδιοκτητών

Συνάντηση με την ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων

Κωστής Χατζηδάκης

«Δε γίνεται να προχωρήσει το κτηματολόγιο ερήμην των ιδιοκτητών και της ΠΟΜΙΔΑ. Συμφωνήσαμε να ειναι σε τακτική επαφή  η ΠΟΜΙΔΑ με τη νέα διοίκηση του Κτηματολογίου και να εξετάσουμε τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ. το Κτηματολόγιο πρέπει να προχωρήσει γρήγορα αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα δικαιώματα των ιδιοκτητών. Είναι ένα λαϊκό αίτημα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντησή για το ίδιο ζήτημα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).  

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος  Παραδιάς ζήτησε «να ξεκαθαρίσει το συντομότερο τι ανήκει στο Δημόσιο και τι στους ιδιοκτήτες» και ότι «το μήνυμα μας είναι καθε κομμάτι γης εχει αξία,  δήλωσέ το μην το χάσεις».   

Δήλωση Χατζηδάκη και για την επένδυση του χρυσού στη Χαλκιδική

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι εκδόθηκαν τρεις υπουργικές αποφάσεις οι οποίες διευκολύνουν την επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.  

«Για μας το ζήτημα ξεπερνάει τα όρια των επενδύσεων της Ελ Ντοράντο.   Είναι ένα ζήτημα εμβληματικό για τη χώρα διότι δεν μπορεί να προχωρεί με ιδεοληψίες και εμμονές που φθάνουν στα όρια αγνόησης του συντάγματος και των νόμων. Δε  γίνεται λόγω μιας εμμονικής κυβέρνησης σε σχέση με τις επενδύσεις,  όπως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  να μην ανοίγουν νέες δουλειές στη χώρα. Γι' αυτό η κυβέρνηση  μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ  εξέδωσε τις τρεις αποφάσεις που διευκολύνουν  την επένδυση» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top