«Ψήνεται» παράταση σε 120 δόσεις για χρέη προς εφορία

Η διορία εκπνέει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου

Κέρματα σε τραπέζι

«Παράθυρο» για παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων φέρνει το «λίφτινγκ» για τη ρύθμιση οφειλών στις 120 δόσεις για τα χρέη προς την εφορία.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αρχίσει να λειτουργεί με τις αλλαγές στη ρύθμιση από την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι πάνω από 3 εκατ. οφειλέτες της εφορίας θα έχουν χρονικό περιθώριο 30 ημερών (έως τις 30 Σεπτεμβρίου) για να υποβάλουν και την αίτησή τους.

Οφειλές στα ταμεία: Από αύριο οι 120 δόσεις

Βρούτσης: Προλάβετε τις 120 δόσεις, δε θα υπάρξει άλλη ρύθμιση

Οι βασικότερες βελτιώσεις, που έφερε στη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία το πρώτο φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης, είναι:

-    η μείωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης

-    η μείωση του επιτοκίου

-    η επέκταση των 120 δόσεων και στις επιχειρήσεις

-    το ξεκλείδωμα των μπλοκαρισμένων τραπεζικών λογαριασμών με την αναστολή των κατασχέσεων για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση.

Το σημείο που δυσκολεύει περισσότερο τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι η αυτόματη αναστολή των κατασχέσεων με την υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση.

Για να συμβεί αυτό απαιτείται η διασύνδεση του Taxisnet με τις τράπεζες έτσι ώστε μόλις ο οφειλέτης υποβάλλει αίτηση και πληρώσει εντός τριών εργάσιμων ημερών την πρώτη δόση και επικυρωθεί η ρύθμιση, να δίνεται εντολή στις τράπεζες να ξεμπλοκάρουν τον δεσμευμένο λογαριασμό του και να αναστέλλουν όλα τα αναγκαστικά μέτρα.

Η αλλαγή αυτή επιτρέπει σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις να κινούν τους λογαριασμούς τους χωρίς να δεσμεύονται οι καταθέσεις τους. Στην περίπτωση που ένας οφειλέτης δικαιούται επιστροφή φόρου, τα συγκεκριμένα ποσά θα συμψηφίζονται με τις οφειλές του. Δηλαδή, οι επιστροφές θα μειώνουν ισόποσα το ποσό της συνολικής ρυθμισμένης οφειλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top