Μηταράκης στο Star: Θα επιστρέψουμε τα αναδρομικά αν το αποφασίσει το ΣτΕ

Βρήκε και «χρυσά εφάπαξ» εκτός από «χρυσές συντάξεις»

Η Πολιτεία θα επιστρέψει σταδιακά τα αναδρομικά στους δικαιούχους εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε η Κατερίνα Παναγοπούλου ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νότης Μηταράκης.   

«Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, η κρατική εξουσία οφείλει να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις» τόνισε ο κ. Μηταράκης, ο οποίος διευκρίνισε όμως ότι το χρονικό εύρος στο οποίο θα  γίνει η επιστροφή των χρημάτων θα εξαρτηθεί από το συνολικό ποσό, εφόσον το καταλογίσει η Δικαιοσύνη. «Θα γίνει με έναν τρόπο που δε θα δημιουργήσει δημοσιονομικό πρόβλημα» πρόσθεσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.               
Ο κ. Μηταράκης  ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας εντόπισε εκτός από «χρυσές συντάξεις» και «χρυσά εφάπαξ» τα οποία απέδωσε στον  νόμο  Κατρούγκαλου και στο ότι οι διατάξεις διαχωρίσθηκαν σε  προ 1//1 14 και μετά όπως και μια διαφορετική εγκύκλιο για τους  μηχανικούς. «Διέταξα αμέσως μόλις το πληροφορήθηκα την ακύρωση της εγκυκλίου» εξήγησε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δόθηκαν τελικά  πάνω από 1.000 «χρυσά εφάπαξ»!

Όσα επιπλέον υπέρογκα ποσά εντοπισθούν πάντως διευκρίνισε ότι θα επιστραφούν, αλλά με «ομαλό τρόπο» και σε βάθος χρόνου.  «Θα κληθούν σε μια περίοδο αρκετών ετών, ομαλά, να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά. Το ίδιο θα γίνει και με τις «χρυσές συντάξεις», όπου και εκεί θα γίνει αναπροσαρμογή συντάξεων και ενδεχομένως να κληθούν να επιστρέψουν χρήματα» δήλωσε στο Star κ. Μηταράκης.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top