Ζευγάρι εφοριακών με βίλα 600 τ.μ είχε μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

H καλοστημένη κομπίνα – Πώς «έσπασαν» το σπίτι σε τρία μέρη

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με ιδιοκτήτη βίλας στην Κηφισιά ο οποίος είχε ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ με πλαστά έγγραφα, το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έφερε στο φως της δημοσιότητας άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση κακοπληρωτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα ζευγάρι εφοριακών από τον Βαρνάβα, ζει εδώ και χρόνια σε βίλα 600 τετραγωνικών μέτρων με πισίνα και όλα τα κομφόρ. Παρ΄όλ΄αυτά είναι ενταγμένο στο Κοινωνικό Τιμολόγιο το οποίο φέρεται επίσης να μην πληρώνει παρά το γεγονός ότι έρχονται μειωμένοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Είχε βίλα 1.000 τ.μ. στην Κηφισιά και χρωστούσε στη ΔΕΗ 23.000 ευρώ!

«Έσπασαν» τη βίλα σε τρία μέρη

Ο ΣΚΑΪ αναφέρει πως η καλοστημένη κομπίνα έγινε το 2011. Οι δύο εφοριακοί «έσπασαν» τη βίλα σε τρία μέρη: Υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο.

Αν και όλη η βίλα είχε έναν μετρητή της ΔΕΗ, οι εφοριακοί εμφάνισαν άλλα 2 μαϊμού ρολόγια, ένα σε κάθε όροφο.Αιτήθηκαν μόνο για το ένα - το πραγματικό - να μπει στο οικιακό τιμολόγιο, και μπήκε.Οι άλλοι 2 μετρητές, όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

Το 2014 όφειλαν στη ΔΕΗ 30.000 ευρώ

Κατάφεραν όμως να μην τους κοπεί το ρεύμα προσκομίζοντας - όπως θα αποδειχτεί αργότερα - πλαστά, ιατρικά πιστοποιητικά.

Τρία χρόνια μετά, το 2017, το χρέος τουε εκτοξεύετηκε στις 65.000 ευρώ.

Οι εφοριακοί ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν την πισίνα τους στη βίλα τους στο Βαρνάβα, χωρίς να πληρώνουν ρεύμα.

Η έρευνα της ΔΕΗ

Αρχικά η εταιρεία ετοιμαζόταν να ξεκινήσει έλεγχο, αλλά είχε λάβει την εξής απάντηση: «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».Τελικά η ΔΕΗ εντόπισε όλες τις παρανομίες που είχε το ζευγάρι εφοριακών στη βίλα τους στο Βαρνάβα. 

Οι ίδιοι μάλιστα, κατά το παρελθόν, διώκονταν για χρηματισμό.

Η βίλα εξακολουθούσε να ρευματοδοτείται, επειδή εμφάνιζαν συγγενικό τους πρόσωπο, ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου δεν μπορούσε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα.

Η επιχείρηση τελικά δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δε βρήκε ούτε ένα ευρώ και σήμερα, βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top