Μία στις πέντε οικογένειες στην Ελλάδα στο όριο της φτώχειας

Έκοψαν όλα τα έξοδα και κλείστηκαν μέσα

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας απεικονίζουν την τραγική κατάσταση που βιώνουν στην καθημερινότητά τους χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που κινούνται στο όριο της φτώχειας. 

Σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας η φτώχεια στην Ελλάδα

H κάμερα του Star ακολούθησε μια οικογένεια που τα φέρνει με δυσκολία βόλτα. Στις απειροελάχιστες αγορές της, σε ένα απλό κοίταγμα βιτρίνας και στην επιστροφή στο σπίτι. Ανεβαίνουν τον  δικό  τους «Γολγοθά», όπως και εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά. 

«Με 480 ευρώ σύνταξη πως να ζήσω με τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Έχω κόψει τα πάντα, έχω αλλάξει τις καθημερινές συνήθειές μου στο 100%. Ένα κρασάκι ήθελα να πάω να πιω, μια βόλτα, τίποτα… Μέσα στο σπίτι κάθομαι. Θα ζήσω και θα πεθάνω εδώ μέσα με την κυρά μου», δηλώνει  στο Star ο Ανδρέας Χότζογλου, συνταξιούχος του ΙΚΑ.   

Τρία στα 10 νοικοκυριά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, δεν μπορούν να πάρουν δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα κοτόπουλο, άλλο κρέας ή να βάλουν στο οικογενειακό τραπέζι ψάρι. 

Το 22,9% του πληθυσμού αδυνατεί τον χειμώνα να ανάψει το καλοριφέρ και το καλοκαίρι τον κλιματισμό. Τα στοιχεία αποτυπώνουν ότι το 18,5% των ελληνικών νοικοκυριων βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας. 

Νέοι άνθρωποι, όπως η Μαρία Δρακουλάκου, που άλλαξαν ριζικά την καθημερινότητά τους. «Κόψαμε όλα τα έξοδα, δηλαδή μια βόλτα, ένα σινεμά, μια διασκέδαση και κλειστήκαμε μέσα», δηλώνει η ίδια στο Star. 

Όσο για τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ. το 53,4% αδυνατεί να φανεί συνεπές στην έγκαιρη καταβολή τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top