Δίκαιες φοροελαφρύνσεις υπόσχεται ο Τσακαλώτος

«Τα χειρότερα πέρασαν» δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δίκαιες φοροελαφρύνσει προβλέπει το πρόγραμμα της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto.      

Απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση «ποιες είναι οι προοπτικές, ποιο είναι το μοντέλο, τώρα που μπορείτε επιτέλους να ακολουθήσετε ένα σχέδιο, χωρίς την εμμονή της Τρόικας;» ο κ. Τσακαλώτος απαντά: 

«Το μοντέλο που ακολουθούμε είναι αντίθετο με τις νεοφιλελεύθερες προτεραιότητες. Η δημοσιονομική μας πολιτική στοχεύει σε δίκαιες φοροελαφρύνσεις και ταυτόχρονα στο να ικανοποιήσει τις κύριες κοινωνικές ανάγκες. Όσον αφορά την ανάπτυξη, υποστηρίζουμε την «υγιή» επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και , πάνω απ' όλα, την ενίσχυση του τομέα της κοινωνικής οικονομίας: τους συνεταιρισμούς και τις ενεργειακές κοινότητες, για παράδειγμα».

Νέο «δώρο» για συνταξιούχους ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Τα χειρότερα πέρασαν» δηλώνει επίσης ο υπουργός Οικονομικών στην ιταλική εφημερίδα χαρακτηρίζοντας ως το χειρότερο όλων την περικοπή των συντάξεων, παρόλο που «εμείς προσπαθήσαμε να την κάνουμε λιγότερο επώδυνη από όσο θα είχε κάνει η Δεξιά». 

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Τσακαλώτο η οικονομία επανεκκινήθηκε, έστω και με αργό ρυθμό.

Στη συνέντευξή του στην Il Manifesto ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε τη ΝΔ ότι προτείνει την επιστροφή στον πιο γνήσιο νεοφιλελευθερισμό, «δηλαδή την κατάργηση για πάντα της δέκατης τρίτης σύνταξης, την επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας, της περικοπής όλων όσων είναι δυνατό». Κριτική άσκησε και στο  ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «το θλιβερότερο πράγμα είναι ότι αυτό που απομένει από το ΠΑΣΟΚ , κυρίως λόγω της ώθησης που επιβλήθηκε από τη σημερινή του ηγεσία, της Γεννηματά και του Βενιζέλου (που στοχεύει σε μια συμμαχία με τη δεξιά),  υποστηρίζει αυτή την ανοιχτά νεοφιλελεύθερη γραμμή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top