Επενδύει 1 δισ. για εργοστάσιο στα Βαλκάνια η VW – Εκτός λίστας η Ελλάδα

Θα προσλάβει 5.000 υπαλλήλους

Εργοστάσιο αυτοκινήτων
Η Ελλάδα, η οποία «διψά» για επενδύσεις, απουσιάζει ακόμη και από το αρχικό πλάνο με τις υποψήφιες χώρες για τη μεγάλη επένδυση της VW / Πηγή φωτογραφίας: AP

Μεγάλη επένδυση στην ανατολική Ευρώπη, με τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου για κατασκευή οχημάτων, ετοιμάζεται να κάνει η Volkswagen.

Η κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει το εργοστάσιο να είναι έτοιμο έως το 2022, ώστε να ξεκινήσει μετά η παραγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί θα φτιάχνονται δύο μοντέλα του ομίλου VW, τα Skoda Karoq and Seat Ateca.

Η VW ήδη έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, με τις υποψήφιες χώρες για την μεγάλη επένδυσή της να είναι η Σερβία, η Βουλγαρία και η Τουρκία, με τις δύο τελευταίες να είναι τα φαβορί .

Η Ελλάδα, η οποία «διψά» για επενδύσεις, απουσιάζει ακόμη και από το αρχικό πλάνο, ενώ η Ρουμανία εξετάστηκε και απορρίφθηκε από την τελική λίστα των υποψηφίων χωρών.

Στο νέο εργοστάσιο της Volkswagen θα απασχολούνται 5.000 εργαζόμενοι, ενώ εκτιμάται πως θα μπορεί να παράγει 350.000 οχήματα τον χρόνο.

Όπως δήλωσε ο CEO της Skoda, Bernhard Meyer, η δημιουργία του είναι απολύτως απαραίτητη καθώς ο όμιλος «χάνει» πωλήσεις λόγω της μη δυνατότητας να αυξήσει τη γραμμή παραγωγής του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top