Στη Βουλή έως τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση έχτισε την αξιοπιστία της

Χρήματα και κομπιουτεράκι

Έως τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών έως και σε 120 δόσεις, όπως ανέφερε σε ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχτισε την αξιοπιστία της και τώρα είναι σε θέση να ανακοινώσει σημαντικά μέτρα, ενώ άσκησε κριτική στην Ν.Δ. και στο Κίνημα Αλλαγής, περιγράφοντας παράλληλα τα τέσσερα διλήμματα για την οικονομία και την κοινωνία.

Νέα ρύθμιση 120 δόσεων: «Κούρεμα» έως και 65% στο συνολικό ποσό οφειλής

«Τα μεσαία στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε, ενώ υπενθύμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα ισορροπημένο πακέτο στην Θεσσαλονίκη.

«Σπάνε» οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

«Εδώ είναι και η διαφορά με την αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη. Ψηφίστε μας, θα χτίσουμε την αξιοπιστία μας για ένα δυο χρόνια, λέει, και μετά θα διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και θα δείτε πόσο θα βοηθήσουμε τα μεσαία στρώματα. Η διαφορά μας είναι πως εμείς χτίσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σημαντικά μέτρα» σημείωσε.

120 δόσεις: Αυστηρά κριτήρια για τα χρέη στην εφορία

Όπως προανήγγειλε «το πρώτο μέτρο, που θα κατατεθεί στην Βουλή, είτε το Σάββατο είτε τη Δευτέρα, είναι ένα μεικτό νομοσχέδιο με 120 δόσεις και για τις ασφαλιστικές εισφορές και για τους φόρους».

Πώς θα είναι οι 120 δόσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρύθμιση των 120 δόσεων θα έρθει σε δύο ταχύτητες.

Η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει χωρίς εισοδηματικούς ή περιουσιακούς «κόφτες». Παράλληλα, θα έχει πολύ ευνοϊκούς όρους, που θα οδηγούν σε «κούρεμα» της συνολικής οφειλής κατά 60-65% και θα προβλέπει αποπληρωμή του υπολοίπου σε έως 120 δόσεις.

Η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, αντίθετα, θα έχει αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να βασιστεί στα κριτήρια που θεσπίστηκαν για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωµένων νοικοκυριών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top