Τροπολογία στη Βουλή για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

«Παράθυρο» για νέα αποτίμηση των μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη

Πυλώνας της ΔΕΗ

Τροπολογία για τη διεξαγωγή επαναληπτικού διαγωνισμού, αφού ο πρώτος κηρύχθηκε άγονος, για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ, κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία αφήνει «παράθυρο» για νέα -ενδεχομένως και χαμηλότερη- αποτίμηση των δύο μονάδων, αφού αναφέρει χαρακτηριστικά πως παρέχεται η δυνατότητα στη ΔΕΗ να ορίσει εκτιμητή για την εκτίμηση του προσφερόμενου τιμήματος, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη του την εκτίμηση που τυχόν υποβλήθηκε».

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι επενδυτές που συμμετείχαν στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς και όσοι άλλοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

«Ηλεκτροσόκ» από τη διοίκηση της ΔΕΗ: Πιθανές νέες αυξήσεις!

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν προσφορές είτε για την απόκτηση των μετοχών και των δύο νέων εταιρειών που θα συσταθούν, είτε για την απόκτηση μόνο μίας από αυτές. 

«Παγώνει» τη δόση η Κομισιόν: Τελεσίγραφο για μεταρρυθμίσεις

Υπενθυμίζεται ότι η αποεπένδυση στη ΔΕΗ, με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, είναι ανάμεσα στα προαπαιτούμενα που «τρέχει» να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση για να προλάβει το Eurogroup της 11ης Μαρτίου και τη δόση του περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τι προβλέπει η τροπολογία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

- Ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί από τη ΔΕΗ υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου. Η ΔΕΗ θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση με την οποία θα προσκαλούνται εντός επτά ημερών οι υποψήφιοι επενδυτές, τόσο εκείνοι που συμμετείχαν στην προηγούμενη διαδικασία, όσο και όποιοι άλλοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

- Οι συμβάσεις για την πώληση των μονάδων θα κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση.

- Η ΔΕΗ μπορεί να ορίσει εκτιμητή, ο οποίος θα λάβει υπόψη του αντίστοιχες εμπορικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα του προηγούμενου διαγωνισμού. 

- Απαγορεύεται η μείωση μισθών των εργαζομένων που μεταφέρονται στις νέες εταιρείες, σε σχέση με τις υφιστάμενες αποδοχές του τελευταίου 12μήνου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία για τον νέο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top