Αλαλούμ με αναδρομικά: Έδωσαν λιγότερα χρήματα - Νέες προσφυγές

Τεράστιες διαφορές στα ποσά ακόμη για ίδιες κατηγορίες δικαιούχων

Πρώτη δημοσίευση: 16.06

Πήγαιναν για αναδρομικά και τα βρήκαν… κουρεμένα χιλιάδες απόστρατοι και δικαιούχοι στα ειδικά μισθολόγια.

Τα ποσά, που είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους την περασμένη Παρασκευή, ήταν πολύ μικρότερα, από αυτά τα οποία υπολόγιζαν και περίμεναν ότι θα εισπράξουν. 

Μάλιστα, υπήρχαν τεράστιες διαφορές στα ποσά που δόθηκαν, ακόμη και για ίδιες κατηγορίες δικαιούχων, με ίδια χρόνια υπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό!

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να επανυπολογιστούν εκ νέου τα αναδρομικά τους

Ήδη, το συντονιστικό των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑ.ΑΣ.-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) προσφεύγει στη Δικαιοσύνη συντονισμένα.

Σημειώνεται πως γιατροί και πανεπιστημιακοί δεν έχουν λάβει ακόμη τα αναδρομικά, ενώ σήμερα ήταν σειρά των συνταξιούχων εκπαιδευτικών των ΤΕΙ.

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων προέβη το υπουργείο Εργασίας.

«Σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του "Έθνους", προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το υπουργείο, επιπλέον, διευκρινίζει ότι οι συντάξεις των συγκεκριμένων δικαιούχων υπολογίστηκαν με βάση τις υψηλότερες μισθολογικές αποδοχές και, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τη στιγμή της συνταξιοδότησης, όπως ισχύει για όλους του συνταξιούχους της χώρας.

«Επί των συντάξεων αυτών προέκυψαν και τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top